Няма смисъл западните съюзници на САЩ да се опитват да

...
 Няма смисъл западните съюзници на САЩ да се опитват да
Коментари Харесай

Берлин: Старите правила за отношенията между западните съюзници вече не важат

 Няма смисъл западните съдружници на Съединени американски щати да се пробват да схванат президента Доналд Тръмп. Това съобщи немският министър на външните работи Хайко Маас в изявление, оповестено през днешния ден в италианския вестник „ Кориере каузи сера “ и представено от Българска телеграфна агенция.  Така дипломатът отговори на въпрос по отношение на изненадващия метод, по който Тръмп се разграничи от общата декларация след срещата на водачите на Г-7 в Канада предходната седмица.   „ Честно казано, не съм сигурен дали би трябвало въобще да си вършим труда да разбираме какво Тръмп или някой различен прави. Важното е да създадем верните заключения “, сподели Маас. 
По думите му това се отнася освен за Европа, само че и за целия Запад, в това число и за НАТО.

Според дипломата Западът като политическо разбиране продължава да съществува, просто ще се управлява от разнообразни правила. „ Аз не бих споделил, че Западът към този момент не съществува, а по-скоро, че той ще се управлява от разнообразни правила…Някои неща, които не сме поставяли под въпрос - изключително това, че Съединени американски щати ще подсигуряват цялостната сигурност в Европа, към този момент просто не важат “, уточни той.

Маас даде изявлението си преди срещата в понеделник в Берлин сред канцлера Ангела Меркел и новия италиански министър председател Джузепе Конте, оглавил държавното управление на популистката коалиция в Рим, показва Българска телеграфна агенция.

Външният министър сподели също, че симпатизира на Италия, когато тя се оплаква от незадоволителна помощ от основните играчи в Европейски Съюз по отношение на мигрантската вълна и добави, че Германия би трябвало повече да се вслушва в сътрудниците си. 
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева  
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР